Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Να τι έγραψε ένα κορίτσι με μολύβι και χαρτί ..

Είναι και αυτό που ενώ όταν κάθεσαι στο σαλόνι σου χωρίς λόγο και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις ενώ είναι σαββατόβραδο .

Τότε παίρνεις μολύβι και χαρτί και στη κυριολεξία αρχίζεις να γράφεις ότι έχεις στο μυαλό σου, χωρίς να βάλεις μια τελεία(.) στο κείμενο σου γιατί δεν μπορείς απλά θέλεις να γράφεις και να γράφεις και καθώς γράφεις  σου έρχονται αλλά τριακόσια πράματα στο μυαλό τα οποία θέλεις να τα γράψεις και αυτά στο χαρτί αλλά δεν ξέρεις πώς.

Μπορεί να είναι Σάββατο βράδυ αλλά εσένα σου φαίνεται ένα μελαγχολικό γιατί ενώ ξέρεις πως ο περισσότερος κόσμος διασκεδάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο .. εσύ είσαι στο σπίτι φορώντας τις αγαπημένες σου ροζ πιτζάμες και τρώγοντας ότι ανθυγιεινό υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας σου, παράλληλα με αυτό στο σαλόνι σου παίζει η τηλεόραση χωρίς λόγο απλά για να γίνεται κάποια φασαρία στο σπίτι για να μην νιώθεις εντελώς μόνη αν και στο καναπέ του σαλονιού σου κοιμάται ήσυχα η άσπρη σου όμορφη γάτα.  

Έχεις κάνει ποτέ τη σκέψη γιατί τέτοια μέρα , τέτοια ώρα είστε μόνη στο σπίτι και δεν ετοιμάζεσαι να βγεις έξω ή να είσαι ήδη έξω ενώ οι φίλες σου σε έχουν πάρει τηλέφωνο για να βγείτε έξω και αυτές αυτή τη στιγμή είναι για βόλτα ή για ποτό και περνάνε καλά.
ίσως ένας χωρισμός, μια αποτυχημένη σχέση, μια αμφιβολία ή ανασφάλεια που σε διακατέχει και δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι και θες να γυρνάς μοναχή στο σπίτι με την τηλεόραση να παραμένει ανοιχτή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος στο καναπέ σου.


Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα μολυβί και ένα χαρτί και να αρχίσεις να γράφεις αυτά που σε πληγώνουν αλλά πριν το κάνεις αυτό γράψε σε μια άλλη κόλλα το ποια πράγματα σε κάνουν ευτυχισμένη. Τότε θα καταλάβεις ότι στα αλήθεια δεν αξίζουν τα πράγματα που στεναχωρείσαι και πως τα πράγματα που σε ευχαριστούν είναι περισσότερα και αμέσως θα θες να ετοιμαστείς να βγεις και συ για ποτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: